fbpx
41 31 79 01 Man - Fre 07:00 - 16:00 Wecyveien 6
God service, alltid!
Gunstige serviceavtaler
Stort utvalg
Kontakt oss

Plasmaskjærer

Plasmaskjærer fra Maskinagenten

-Ditt valg for kvalitet

En plasmaskjærer benyttes hovedsakelig til skjæring av stål, aluminium, messing og kobber. Plasma dannes av svært varm og ionisert gass som skjærer gjennom ledende materialer som metall. Denne gassen har en temperatur på 40 000 grader. Ved å benytte en plasmaskjærer til fordel for andre metoder får man med seg en del fordeler. Vi kan starte med hva en plasmaskjærer er og hvordan den fungerer i detalj: 

plasmaskjæring

Hva er en plasmaskjærer?

Plasmaskjæring er en effektiv måte å skjære gjennom metaller og andre materialer som trenger industrielle maskiner for å gjøre jobben. Dette er en svært effektiv og nøyaktig måte som blir brukt i mange forskjellige industrier rundt om. Vi forklarer litt nærmere om plasmaskjæring og hvordan en plasmaskjærer fungere her:

En plasmaskjærer benyttes hovedsakelig til skjæring av stål, aluminium, messing og kobber. Plasma dannes av svært varm og ionisert gass som skjærer gjennom ledende materialer som metall. Når plasmaen, som er en ledende elektrisk gass overfører energi fra en strømkilde til et ledende metall blir skjæringsprosessen mye renere og raskere enn med andre metoder vi kjenner til i dag.

Vi har plasmaskjærer i høy kvalitet fra den kjente merkevaren BOSHERT. Maskinen er har et unikt, kompakt design og får jobben gjort på en effektiv og ren måte. Maskinen har et svært effektivt røykfilter som sørger for at verkstedet ditt er røykfritt. Dette er rette maskinen for plasmaskjæring.

Se video av maskinen under:

Slik fungerer en plasmaskjærer

La oss starte med det første først for å forklare hvordan en plasmaskjærer fungerer. Så hva er egentlig Plasma? Den enkle forkalringen er at plasma er ets stoff fjerde tilstand. Normalt sett tenker vi oss 3 tilstander for et stoff: fast, flytende og gass. For at et materiale skal endre tilstand fra en til en annen så må det tilføres energi, dette kan for eksmepel være oppvarming. Vanlig eksmepel på dette er når H2O fordamper. For å komme til denne fjerde tilstanden må gass(dampen) usettes for varme, da vil gassen bli til plasma som et resultat av at atomene blir inoisert, med andre ord i stand til å lede elektrisitet.
En plasmaskjærer vil da benytte denne elektrisk ledende gassen for å overføre energi fra maskinenes strømfoirsyning til et hvert ledende materiale. Slik resulterer en plasamskjærer i en raskere skjæreprosess enn med bruk av oksygen.

Ergo-Cut 3150 til plasmaskjæring

plasmaskjærer

Plasmaskjærer i høyeste kvalitet!

– Kompakt maskin i unikt design for skjæring av plater opp til 50 mm.

– Auto Clean; Maskinen er utstyrt med selvrensende avsugbeholder.

– Enkel programmering; Med den veldig enkle programvaren og berøringsskjerm kommer du med få trinn fra tegning til ferdig del.

– Røykfri; Et svært kraftig røykfilter sørger for ren luft på verkstedet ditt.

Plassbehov og vekt
(ErgoCut 3015)
Lengde: 4408 mm
Dybde: 2240 mm
Høyde: 1500 mm
Vekt: 3000 kg

Ta kontakt om du trenger mer informasjon angående plasmaskjæring. Vi tilbyr gode serviceavtaler på alle maskiner, over hele Norge.

Hvorfor plasmaskjærer fra Maskinagenten?

En plasmaskjærer er en viktig maskin for arbeid og bearbeiding av materialer som metall i industrisammenheng. Det er viktig at maskinene har de funksjonene som trengs, er slitesterk og passer til planlagt bruk. Når du kjøper plasmaskjærer fra oss vet du at du får hjelp og veiledning gjennom hele prosessen av fagfolk med lang erfaring i bransjen. I tillegg til dette tilbyr vi nasjonal serviceavtale for våre maskiner – Din plasmaskjærer er trygg med oss!

Vår plasmaskjærer har både funksjon for selvrensing og er utstyrt med et kraftig røykfilter. 

Vi har også andre andre maskiner som kan være av interesse. Ta en kikk på maskin for lasergravering, platesaks og kantpresse.